Grand Damwand
/ Kennis /Verschillende Damwanden Anti-Corrosion Protection Methoden

Verschillende Damwanden Anti-Corrosion Protection Methoden

1 Corrosiebestendige Coating

Uitgebreide analyse en studie op corrosiebestendige coating geschiedt op basis van het ontwerp levensduur, milieumedia, bouw omstandigheden economie en andere factoren teneinde het type, dikte en oppervlaktebehandeling graad verf bepalen. Aluminium (zink) sproeien is een langwerkend corrosiebestendige techniek. Aluminium (zink) wordt gespoten op het oppervlak van de stalen en een elektro-chemische corrosiebestendige coating die opmerkelijk kan verbeteren corrosiebescherming effect creëert. Dankzij de gunstige dwingende kracht en bovengenoemde functies, aluminium (zink) spuiten is op grote schaal toegepast op stalen structuur oppervlakken in vochtige omgeving of in gebieden met ernstige aandoeningen zoals eb en vloed zone (tussen de rivier en de oceaan) en andere omgevingen met een hoge gehalte aan chloride-ion.

Oppervlaktebehandeling wordt uitgevoerd voor het coaten en de kwaliteit van de oppervlaktebehandeling heeft zeer grote invloed op de coating kwaliteit. Verschillende verf komen overeen met verschillende staal ontroesten kwaliteitseisen. In het algemeen, conventionele olie verf met gunstiger bevochtiging eigendom en doorlaatbaarheid heeft iets lagere vereiste op ontroesten kwaliteit, terwijl de high performance verf, zoals zink-rijke verf vereist een hoge-kwaliteit ontroesten.

Paint aanvraag bij een relatieve vochtigheid van minder dan 85% en een temperatuur van meer dan 5 ℃ worden uitgevoerd; open-air constructie is niet toegelaten op regen, sneeuw en mist dagen, of hechting zou negatief worden beïnvloed. Zorg ervoor dat u staalplaat temperatuur en relatieve vochtigheid te meten voordat coating. Pas wanneer oppervlaktetemperatuur van staalplaat meer dan 3 ℃ hoger dan het dauwpunt kan de constructie worden uitgevoerd.

Bekledingswerkwijze wordt gekozen op basis van fysische eigenschappen van verf, constructie omstandigheden eisen aan bekleding en de toestand van de structuur te coaten. Coating werkwijzen omvatten brush coating, roller coating en hogedruk airless spuiten enz., En de bekleding kan ook worden uitgevoerd volgens de instructies van de fabrikant. Metal spuiten is ingedeeld in kroes spuiten, sproeien poeder coating, draadspuiten en plasmasproeien afhankelijk van het type gebruikte spuitpistool. Crucible spuiten is geëlimineerd vanwege de overlast van gebruik als de verf gesmolten in de smeltkroes moet zijn en vervolgens worden gespoten met behulp van perslucht. Met betrekking tot poeder spuiten, wordt metaalpoeder gevoed in poeder verfspuit met poeder feeder, gesmolten brandstof gas en vervolgens gespoten met behulp van perslucht. Aangezien metaalpoeder moeilijk te verkrijgen, wordt deze methode zelden gebruikt tegenwoordig. Omdat de vervanging van metaalpoeder spuiten, draadspuiten is een gemeenschappelijke methode in het geval van zowel boogsmelten en brandstof gas smelten. Deze werkwijze geldt alleen voor metalen met een relatief laag smeltpunt dat kan worden omgezet in draden. Het spuiten van vuurvaste metalen en hun oxyden, carbiden, siliciden en boriden etc. kunnen plasmaspuiten werkwijze waarmee hoge-temperatuur plasma flame zouden worden geproduceerd dienst.

Coating inspectie norm:

(1) Corrosiebescherming door coating

① Coating uitstraling standaard: verschijning Coating zijn uniform, vlak en glanzend; gebreken zoals tillen, crack en pinhole strippen etc. is niet toegestaan. Lichte lokale sag, borstel merk, rimpels en kleine hoeveelheid deeltjes stof dat geen invloed hebben op de prestaties zijn toelaatbaar.

② Coating dikte norm: De dikte van de coating gemeten met verf laagdiktemeter moet in staat zijn om het ontwerp gespecificeerde norm te voldoen. Criterium van de aanvaardbaarheid: coating waarvan de gemeten totale gemiddelde dikte heeft bereikt 90% van de nominale dikte wordt gekwalificeerd geacht; bij de berekening van de gemiddelde waarde, wordt het meetpunt dikte die 20% meer dan nominale dikte berekend als 120% van de nominale dikte.

(2) Corrosiebescherming door gespoten metalen coating

① Coating uitstraling standaard: verschijning Coating zijn uniform en vrij van peeling, zwelling, kraken en chippen.

② Coating dikte standaard: coating dikte moet in staat zijn om het ontwerp bepaalde norm te voldoen; het rekenkundig gemiddelde waarde van de diktes gemeten bij meetpunten met behulp van magnetische dikte tester worden genomen als de laagdikte bij bestudeerde positie; het testen positie en de hoeveelheid en het criterium van de aanvaardbaarheid zijn bepaald op basis van bouwkundige eisen.

③ Coating hechting inspectie norm: schrijver roosters in parallel met een scherp mes op coating met een tussenruimte van 3 ~ 5 mm, samenhangen met plakband vast en trek deze vervolgens omhoog verticaal; de coating die niet af te vallen en tonen de basis wordt geacht qualified.5 ~ 10 punten zal willekeurig en gelijkmatig worden bemonsterd op elk stuk van de paal.

2  Corrosiebescherming Door Concrete Covering

Beton of mortel wordt aangebracht op het oppervlak van staal. De grote hoeveelheid gebluste kalk gegenereerd door middel van hydratatie of hydroclastic splitsing van cement zorgt de basiciteit van vochtigheidsmilieu mortel, waardoor ijzer roestwerende mechanisme.

Aangezien bescherming tegen corrosie door kathodische bescherming reageert alleen op het onderdeel ondergedompeld in water, de top dekt voor beschoeiing en de kademuur van de stalen damwand worden meestal gemaakt van beton. Bij gebruik van deze methode, moet u voldoende dikte dekking te handhaven om te voorkomen dat kraken en peeling.

3  Selecteer Corrosiebestendige Type Staal

Het eerste wat ontwerpers hebben om na te denken over de selectie van corrosiebestendige staal gebaseerd op het verschil van corrosieve medium. Met de geleidelijke ontwikkeling van de metallurgische industrie, zijn er nieuwe vormen van speciaal staal voortdurend ontwikkeld; dienovereenkomstig is het mogelijk corrosiebestendig staal te selecteren. Bijvoorbeeld 16MnCu, 10CrMoAl en 10CrMoCuSi worden gebruikt voor zeewater werken; evenwel technische en economische evaluatie worden uitgevoerd en andere ondersteunende beschermingsmaatregelen moeten worden genomen voordat het gebruik.

4  Kathodische Bescherming

Kathodische bescherming is geschikt voor bescherming tegen corrosie van stalen paal onder de gemiddelde vloed niveau van de haven werken. Impressed-de huidige bescherming systeem, opofferende bescherming anode-systeem of een combinatie van deze twee systemen wordt meestal gebruikt voor kathodische bescherming.

(1) Sacrificial anodische beschermingssysteem

Sacrificial bescherming anode is van toepassing voor bescherming tegen corrosie van stalen structuur onder gemiddelde tij niveau van de haven werken in zeewater of brak water waarvan de ontvankelijkheid van minder dan 500Ω • cm (het gebruik in zeewater wordt aanbevolen) Materiaal van de anode zal hebben adequaat negatieve elektrode potentieel en kunnen oppervlakte-activiteit te behouden tijdens het gebruik en een uniforme ontbinding, het gemak van de peeling van corrosie producten, hoge capaciteit, hoge stroom efficiëntie, verwerking en productie gemak, voldoende bron en lage kosten etc. zorgen

Bouw van opofferende bescherming anode systeem:

① Opofferingsanode moet stevig worden gemonteerd op stalen structuur te worden beschermd en daarmee verbonden in een kortsluiting manier door middel van lassen (aanbevolen) of hulpstukken of kabels;

② De grootte, gewicht, oppervlakte conditie en ijzeren kern van de anode wordt vóór de installatie worden gecontroleerd, en het werkoppervlak mag niet worden gekleurd met verf en olie vlek; bovendien stelt zijn montage positie vast te houden aan de specificatie te ontwerpen;

③ Als anode wordt bevestigd door middel van onderwater lassen, zal lassen worden uitgevoerd door onderwater lassen operators die het certificaat hebben verkregen.

Kwaliteitscontrole van opofferende bescherming anode systeem:

① Anode moeten worden geïnspecteerd volgens de ontwerp-specificatie bij aflevering, en de fabrikant moet kwaliteitscertificaten betreffende chemische samenstelling, de huidige efficiency, operationele potentieel en open circuit potentieel in zeewater, oplosbaarheid eigendom, afmetingen, gewicht te bieden, en het contact weerstand tussen anode lichaam en ijzeren kern etc.

② Constructor zal de bouw uit te voeren volgens de ontwerpeisen en controleer de installatie van kwaliteit in een tijdige wijze om zo de betrouwbare kortsluiting verbinding tussen de anode en beschermde stalen structuur te waarborgen. Wanneer onderwater lassen wordt toegepast, de las zal, in de mate, worden door middel van onderwater fotografie of televisie, en de hoeveelheid van de anodes waarvan de las wordt geïnspecteerd mag niet minder dan 5% ~ 10% van het totale aantal offer geïnspecteerd anodes. Wanneer niet-conforme las wordt gedetecteerd, moeten de totale lasonderzoek worden uitgevoerd, en de niet-conforme kinderen zullen tijdig worden gerepareerd.

③ Na de installatie van opofferingsanode voorbij is, wordt constructor kathodische bescherming voltooiing tekening van de daadwerkelijke aantal anodes en hun posities, terwijl het meten van de potentiaal aan het oppervlak van beschermde staalstructuur te dienen. Indien niet de mogelijkheid om ontwerpeisen te voldoen, worden corrigerende maatregelen zoals het opnieuw lassen, vervanging of aanvulling van opofferingsanode genomen tijdig.

(2) Impressed-de huidige bescherming systeem

Impressed-de huidige bescherming systeem omvat normaal extra anode, rechtstreekse levering (potentiostaat of gelijkrichter), referentie-elektrode, het testen van apparatuur en kabels.

De bouw en de kwaliteitscontrole van onder de indruk huidige kathodische bescherming systeem:

① Bij het maken van de elektrische aansluiting met behulp van gelaste stalen wapening, moet u het opzetten van merken en uit te voeren nauwe inspectie voordat concrete gieten; verkocht overslaan is niet toegestaan. Aansluitpunten van wapening lassen of kabelverbinding in de atmosferische zone of splash zone worden beschermd door middel van verzegeling.

② Auxiliary anode en de afscherming board (tube) moet worden geïnstalleerd volgens de eisen van de bouwtekeningen. Metallic kortsluiting is niet toelaatbaar tussen hulp- anode en beschermd stalen structuur. Er moeten adequate uitkering van de lengte van de extra anode kabel onder water zijn.

③ Referentie-elektrode moeten in staat zijn de keuring voor installatie en worden gebruikt volgens de voorschriften van bouwtekening. Er moeten bepaalde vergoeding van de lengte van de referentie-elektrode kabel onder water zijn. Ground referentiepunt elektrode is niet het zelfde met of in de buurt van anode grond punt.

④ DC voeding worden in een goed geventileerde ruimte waar het is handig om stof te verwijderen worden gemonteerd. DC voeding gemonteerd buiten in een verspreide manier wordt geleverd met goed geventileerde drip-proof metalen behuizing. Metalen behuizing van de DC-voeding moet worden geaard en de aarding weerstand moet minder dan 4Ω.When positieve en negatieve elektroden van DC voeding zijn aangesloten op overeenkomstige anode kathode kabels, omgekeerde polariteit is strikt verboden.

⑤ Cable zal worden geregeld in stalen buizen, PVC pijp en bedekt kabel loopgraaf (beugel) en zal in geen geval worden blootgesteld aan zon en de corrosie door sterk bijtende stoffen.

⑥ In het geval van gesegmenteerde verband wordt kabels worden geleverd met gunstige afdichting middelen en mag niet worden blootgesteld aan de omgeving;

Indien nodig, kunnen ze worden geplaatst in junction box (geval), en hun anode verbinding zal in geen geval in contact met de metalen behuizing van de junction case (doos) .Probeer niet aan het omhulsel beschadigd tijdens het leggen van de kabel; kabel worden gerepareerd in geval van gedeeltelijke schade, en worden geplaatst als ernstige schade optreedt.

⑦ Na de bouw van de kathodische bescherming systeem is afgerond, de totale inspectie wordt uitgevoerd voor de bouw kwaliteit uitgevoerd op basis van relevante normen en bouwkundige eisen en verslagen worden gemaakt.

5  Corrosie Bescherming van Cladding Layer

Om dit te realiseren langwerkende corrosiebescherming, kan staalplaat fabrikant paal zijn producten te dekken met een speciale HMWHDPE of polyurethaan mierenzuur ethylester synthetisch rubber in de plant. Aangezien de beschermende materiaal is een soort kunststof, elektrische isolatie is uitstekend. Bovendien, zoals corrosie controle adequaat stapels tegen hoge cohesiesterkte en voorraad-proof kracht van de zee en andere zware omgevingen kunnen beschermen, is het ideaal. 

Zoals is getoond in Fig. 5.7.7-1, damplanken waaruit de roest is verwijderd wordt met een laag van speciale oppervlakconditionerend middel (primer) om corrosiebescherming en hechting effect en daarop HMWHDPE of polyurethaan mierenzuur ethylester synthetische verbeteren rubber (twee lagen bij polyetheen, de onderlaag wordt hechtmiddel volgens figuur) toegepast.

 Probeer niet te beschadigen beschermende laag tijdens de bouw van de stalen damwand met bescherming tegen corrosie door de bekledingslaag. Het moet met name opgemerkt dat ernstige contact met geleidingsframe en andere materialen tijdens hijsen en rijden kan leiden tot peeling, dus ruw aggregaat moet vermeden.

China heeft nog niet uitgegeven norm voor de inspectie van de kwaliteit van de bescherming tegen corrosie door bekledingslaag. De volgende eisen kan worden gevolgd bij specifieke ontwerp specificatie is beschikbaar:

(1) Mantellaag uitstraling standaard: de verschijning van bekledingslaag moet vlak, glad en vrij van gaten en zichtbare organisch materiaal. Het aantal bellen met een oppervlakte van minder dan 0,5 cm2, ten hoogste 3 per vierkante meter. Afwerklagen moeten worden voorzien van uniforme verflaag en vrij van ernstige sag en kokkels.

(2) Bekleding laagdikte norm: totale dikte van de bekledingslaag kan worden gemeten met een magnetische dikte tester. Het testen positie, kan het aantal meetpunten en goedkeuring standaard worden bepaald op basis van bouwkundige eisen.

(3) Mantellaag weerstaan voltage testnorm: weerstaan voltage test wordt uitgevoerd met behulp van speciale elektrische apparatuur. Stel testspanning volgens ontwerpeisen en beweeg de sonde langs het oppervlak van de geteste bekledingslaag; Als een alarm wordt gegeven, betekent dat elektrische doorslag vonk op zijn punt, wat aangeeft dat de opsluitlaag defecten vertoont zoals dikte insufficiëntie, bel of falen van verf volledig percoleren organisch materiaal. Voer de test op een willekeurig geselecteerde oppervlakte die goed is voor 50% van de totale oppervlakte langs stapel as. De test wordt geacht te zijn geslaagd voor het aantal alarm punten niet meer dan 5.