Grand Damwand
/ Kennis /PU25, 28-1, damwanden, 28+1

PU25, 28-1, damwanden, 28+1

Deze damwanden hoofdstuk bevat een gedetailleerde beschrijving van de beschikbare menu-opties voor het invoeren van gegevens voor een Damwand of diepwand project, en voor de berekening en het bekijken van de resultaten. Damwand muren kan cantilever of verankerd muren. De eerste twee factoren, in feite kan worden toegeschreven aan deze (Lambe en Whitman 1969). Andere aspecten van "bijzondere" gedrag van klei, zoals gevoeligheid, zwelling (expansieve bodem), en laag, effectieve φ hoeken zijn ook te verklaren door deze factor. PU25 cantilever muren ontlenen steun van adequate inbedding onder de stroom kanaal. Naast de vertrouwde Windows-opties voor het openen en opslaan van bestanden, het menu Bestand bevat een aantal opties die specifiek zijn voor-D damwanden PU 28 + 1: Staal cantilever muren zijn beperkt tot een hoogte van 15 tot 20 voet muur, terwijl vinyl cantilever muren zijn beperkt tot 6 om 10 voet.

De voorbeelden bieden een handige uitvalsbasis voor kennismaking met het programma. De derde factor, de wisselwerking tussen kleideeltjes en water (microscopische schaal), is de voornaamste oorzaak van het "anders" gedrag van klei. Gebruik deze optie om de inhoud van het actieve venster te kopiëren naar het Windows klembord, zodat ze kunnen worden geplakt in een andere toepassing. In de praktijk worden de algemene effecten van PU28-1 factoren indirect uitgedrukt met de index eigenschappen zoals LL (vloeibaar limiet), PL (plastic limiet), w (watergehalte) en e (void ratio). Een hoge LL of PL in een grond wijst op een meer "kleiachtige" of "plastic" gedrag. De inhoud zal worden geplakt in beide tekstformaat of Windows Meta File-formaat. Een verankerde wand is meestal nodig wanneer de muur hoogte overschrijdt die geschikt zijn voor een vrijdragende wand PU 28. Gebruik deze optie om de inhoud van het actieve venster (ingang diagram of uitgang grafieken en diagrammen) exporteren als een Windows Meta File (* .wmf), een tekening Exchange-bestand (* .dxf) of een tekstbestand (* .txt). Verankerde Damwand wanden afkomstig steun van inbedding in de bodem en de ankerkracht (s) aangebracht op de wand stapelen.

In het algemeen, wanneer het natuurlijke watergehalte, w, dichter bij PL, de klei te verwachten stijf overgeconsolideerde te zijn, en hebben een hoge ongedraineerde schuifsterkte. Na het klikken op de PU 28-1 knop in het Exporteren naar venster, opent de Export volledige venster met drie keuzes:
Openen om het bestand met de geëxporteerde raam open; Dicht bij de Export volledige venster te sluiten. Deze optie maakt het mogelijk het rapport uit te voeren in een ander formaat, zoals pdf, rtf of html-formaat. Deze optie maakt het mogelijk de definitie van de weg-D damwanden percelen en rapporten moeten worden afgedrukt. Stalen Damwand is verkrijgbaar in verschillende vormen (types), maten, gewichten, en staal kwaliteiten. Klik Autofit te krijgen D-damwanden om de beste pasvorm voor de pagina te kiezen. Z-type palen PU28 en American Society for Testing and Materials International (ASTM) A572, Grade 50 zijn de meest voorkomende. Damwand kunnen warmgewalste of koudgewalste palen (US Army Corps of Engineers (USACE), 1994 c). Anderzijds, als w dichter bij LL, leem te verwachten zacht (De volgende tabel), gewoonlijk geconsolideerd zijn, en hebben een lage, ongedraineerde afschuifsterkte; en dit betekent meestal dat de ongedraineerde voorwaarde kritischer zal zijn. Deze optie zal een afdrukvoorbeeld van de huidige inhoud van het diagram of de resultaten Input venster te openen. Warmgewalste stapels gevormd tot de eindvorm met vergrendelingen, terwijl het staal in gesmolten toestand. De printer, het papierformaat, oriëntatie en marges kunnen ook worden omschreven als of en waar assen nodig zijn voor percelen. Materiaal specificaties staan ​​vaak ofwel warmgewalste of koudgewalste stapels PU28 + 1. Dit meestal (maar niet altijd) dat de afgetapte voorwaarde kritischer (ten opzichte van de algehele stabiliteit en de passieve weerstand van de dragende laag in een Damwand probleem) kan zijn.

Deze optie drukt de huidige inhoud van het diagram of de resultaten Input venster. Warmgewalste stalen Damwand zijn vervaardigd in de uiteindelijke vorm van de vlakke plaat staal. Deze optie zal een afdrukvoorbeeld van de berekening rapport weer te geven. De vergrendelingen voor warmgewalst PU 25 palen zijn sterker dan koud gevormde stapel vergrendelingen en kunnen gemakkelijker en rechtere rijden in moeilijke rijomstandigheden toe en laat minder bodem migratie hoewel de vergrendelingen. Deze optie drukt de berekening rapport. Typisch, minder kwel en materiële schade zijn toegestaan door middel van warmgewalste vergrendelingen. Koudgewalst palen zijn meestal acceptabel voor stroom herstel en stabilisatie projecten.

 

Sectie Afmeting Massa Traagheidsmoment Modulus van sectie
Breedte Hoogte Dikte Per stapel Muur
b h t s        
mm mm mm mm kg/m kg/m2 cm4/m cm3/m
PU25 600 452 14.2 10.0 93.6 156 56490 2500
PU28-1 600 452 14.2 9.7 97.4 162.3 60580 2680
PU28 600 454 15.2 10.1 101.8 169.6 64460 2840
PU28+1 600 456 16.2 10.5 106.2 177.1 68380 3000