Grand Damwand
/ Kennis /SCZ 14, SCZ 16, SCZ 17N, SCZ 18N, SCZ 21N, Damwand

SCZ 14, SCZ 16, SCZ 17N, SCZ 18N, SCZ 21N, Damwand

 

Damwand worden gemaakt met abrupte veranderingen in SCZ 14 en SCZ 16 en SCZ 17N muur geometrie en door het inkapselen van stalen damwanden in beton. Teneinde de hechting van het product te verbeteren, wordt de SCZ 21N koppeldeelkamer gereinigd met een staalborstel en perslucht jet Als SCZ 14 opvullen wordt aangevangen voor het SCZ14 montage van de onderste trekstang een eerste afbuiging zal plaatsvinden in de wall. Bijgevolg zal de berekende kracht in de onderste trekstang verminderd met de verhouding aangezien de werkelijke afbuiging, niet kunnen worden tegengegaan.

 

Onder thermische belastingen door hydratatiewarmte en omgevingstemperatuur effecten, stress
gerelateerde scheurvorming kan optreden. Zodra SCZ 16 en T2 worden bepaald, kan de diepte van penetratie worden herzien door statica; echter, is het verstandig om in gedachten te houden dat de SCZ21N bovengenoemde methoden zijn slechts bij benadering. Het wordt aanbevolen om het product toe te passen onder beschutting bij omgevingstemperaturen. De SCZ16 slotkamer moet vrij zijn van stilstaand water zijn en moet vrij zijn van coating.

 

De volgende acties zijn aanbevolen door de SCZ14 en SCZ16, US Army Engineer Waterways Experiment Station (WES), na het uitvoeren van een onderzoek van het kraken in I-wand monolieten in de nieuwe Tiger Island Floodwall.2. Ondoordringbare damwand Part 2) .Zodra gepolymeriseerde, het product hecht zeer goed aan het staal en het oppervlak van de polyurethaan is glad waardoor de vergrendeling gemakkelijk glijden tijdens het rijden. Rekening moet worden gehouden voor de verhoogde SCZ18N spanning in beide SCZ 18N trekstangen als ze geneigd. Het wordt aanbevolen dat een eventuele verlaging factor worden weggelaten als een muur heeft twee of meer lagen van SZC17N trekstangen. Het onderzoek was beperkt tot een I-wand met een onderste gedeelte dikte van 2 voet en een bovenste steel van 1 voet. De hechting op staal is goed en metingen (trek tests) gerealiseerd door de ProfilARBED Research.

 

Stalen damwand moet worden opgenomen in een verandering in SCZ 18N en SCZ 21N geometrie. Zie Figuur 9-1 voor meer informatie. De vermindering van spanning in de bovenste trekstang gevolg van de invoering van de onderste trekstang is gelijk aan de reactie van de hierboven genoemde eenvoudige overspanning met een enkel last gelijk aan de spanning in de onderste SZC18N trekstang. Gemiddeld verbruik is ongeveer 0- 15 liter per meter interlock, of 90 feet per SCZ17N gallon. Gemiddelde productiviteit is ongeveer 200 meter per 8 uur shift, dat is tot 650 voeten zeggen.

 

In het algemeen moet de bovenkant van de damwand 9 inches worden geplaatst onder de SCZ 17N punt waarop het beton snijdikte wordt verhoogd, behalve aan de uiteinden van de monoliet. De hoogte van een SZC 17N damwand aangedreven cohesieve gronden wordt beperkt door de initiële sterkte van de klei onder het niveau van de bagger lijn. Twee damwandplanken aan elk uiteinde van de monoliet moeten worden verlaagd tegen 9 inches, plaatsen van deze SCZ21N vellen totaal 18 duim onder de dikte SCZ16 change.Therefore dient de eerste stap in het ontwerp van damwanden in cohesieve bodems het onderzoek van de beperkende hoogte. Op het bouwterrein, net voor de installatie, een mix van water SZC 18N en vloeibare zeep wordt aangebracht met een borstel om de kit voor smering om elk risico van het strippen te elimineren. De SCZ 16 damplanken bij het monoliet verbinding dienen te worden ingekeept met 9 inches boven de bodem van de wand.

 

Dit geldt voor verankerde of vrijdragend SCZ17N en SCZ18N muren en voor zowel korrels of cohesieve opvulling boven de bagger lijn. Voor hoogtes boven deze limiet, zal de SCZ 14 muur mislukken. Bijkomende verticale en horizontale wapeningsstaal worden geplaatst aan de uiteinden van de monolieten te voorzien in de temperatuur veroorzaakte belastingen. Department leverde de volgende resultaten, aangebracht en gepolymeriseerd bij 20 ° C, (68oF): 12 kg / cm2 (171 lb / in2) aangebracht en gepolymeriseerd bij 70oC (158oF): 15 kg / cm2 (213 lb / in2). Damwand gereden in cohesieve bodem samen met de laterale SZC14 aarde druk onder de bagger lijn. De netto SCZ21N passief verzet onder de bagger lijn wordt gegeven.