Grand Damwand
/ Kennis /Veel Voorkomende Problemen in de Bouw Van Staalplaat Pile en de Oplossingen Thereo

Veel Voorkomende Problemen in de Bouw Van Staalplaat Pile en de Oplossingen Thereo

1 Penetratie is moeilijk te wijten aan overmatig heien weerstand
Dit probleem doet zich om twee redenen. Ten eerste vanwege de vervorming en corrosie van stalen damwand verbinden vergrendelingsuitsparing, niet damplanken neerwaarts soepel bewegen langs interlock; in een dergelijk geval wordt stalen damwand lichaam en interlock van stalen damwand worden gecontroleerd en behandeld voordat stapelen; tweede, het stapelen weerstand is te hoog in vaste zandlaag; als dat het geval is moeten gedetailleerde analyse van de geologie voeren, maakt onderzoek naar mogelijke penetratie en drijven de stapel tijdens het injecteren water de schipbreuk vergemakkelijken.
2 Sector-vormige helling van damwand in rijrichting
Dit soort neiging zou grotendeels afnemen wanneer "kamerscherm methode voor stapel zinken" wordt gebruikt. Omdat de weerstand op interlock bij eerdere damplank hoger is dan de weerstand van de grondmassa rondom lege interlock aan de paal aan de andere zijde tijdens de beweging van damwand, de damplank kap beweegt in de rijrichting. In een dergelijk geval moet u de stalen damwand interlock ongehinderd te houden en toe te passen vet binnen interlock om zo weerstand te verminderen; mount stalen damwand "stop" bij omliggende gording voor de bouw in om de beweging van de stalen damwand cap in rijrichting te beperken.
Na de vorming van de sector-vormige helling van stalen damwand lichaam, wordt de herziening zo spoedig mogelijk met een wigvormige stapel (smalle top, wijde onderkant) gefabriceerd worden uitgevoerd volgens gemeten hellingshoek data (pas de rechtheid en gladheid van deze stapel en interlock).
3 Naburige damwand wordt gesleept in
De top oorzaak van dit probleem is de buitensporige weerstand op interlock verbinding. Dit probleem kan worden opgelost door maatregelen zoals vermeld in de sectie genaamd 'sectorvormige helling van damwand bewegingsrichting ". Zodra de tendens van "naburige stapel drag-in" wordt gedetecteerd, wordt het gesleept paal aangesloten worden afgewerkt stapel door middel van lassen om zo sleep-in te voorkomen.
4 Het verdraaien van paallichaam
Omdat stalen damwand interlock telt scharnierende verbinding, kan verdraaien optreden tijdens het inbrengen en hameren. Daarom is het noodzakelijk stoppen en te corrigeren de kronkelende, of de doorbuiging van de centrale as van de damwand kan optreden. Om het verdraaien van paallichaam voorkomen "stop" op aangrenzende gording in rijrichting stapel kan worden gemonteerd en vormen een "grens" met omringende gording teneinde de positie van vergrendeling aan de andere installatiezijde stalen damwandslot dat aan het zinken is. Opgemerkt zij dat deze "stop" wordt stevig omspoeld met omringende gording en het vet uitgeoefend op groef van deze "stop" inkeping tijdig teneinde het zinken van paallichaam vergemakkelijken.
5 Interlock lekkage
Na de oprichting van de stalen damwand, kan een lichte lekkage optreden bij scharnierverbinding van interlock en is niet toelaatbaar voor permanente structuur die op hoog niveau lekkage weerstand. Vul interlock met het mengsel van boter, asfalt en droge zaagsel (gelijk volume) voordat stapel zinken om lekweerstand verbeteren en het besturen van de damwand te vergemakkelijken. De laatste jaren heeft polyurethaanbasis water expandeerbare stopverf op grote schaal gebruikt om interlock bij stalen damwand constructie vult in scheepswerf zodat de lekweerstand verbeteren.
6 Interlock slip-off
Wanneer stalen damwand interlock is beschadigd of het rijden wordt niet gestopt wanneer obstakel wordt ontmoet, kan interlock slip-off optreden. Daarom moeten alle vergrendelingen strikt voordat de bouw worden gecontroleerd. Bij het stapelen ontmoet met obstructie, moet u om uit te vinden van de oorzaken en onmiddellijk te stoppen met het rijden. Trouwens, pletten van stapel lichamen die optreden als "kamerscherm methode" wordt gebruikt kan leiden tot interlock slip-off. Om dit probleem op te lossen, de "stop" van de terminal stalen damwand en de verstijving vel en klemmen vel Z-vormig gebouwd paal kon vóór heien worden verwijderd door "kamerscherm methode" om zo de drukkracht van sheet-stapel te verlichten wall.
7 Moeilijkheid van stapel te trekken
De top oorzaak van moeilijkheid in stapel trekken tijdens het verwijderen van tijdelijke damplanken structuren interlock corrosie en vervorming en het inbrengen van damplanken in harde grond etc. Om de succesvolle stapel trekken, moet worden damplanken en interlock houden glad, recht en ongehinderd en boter toe te passen binnen interlock tijdens heien. Als gebouwd paal wordt gebruikt tijdens het stapelen, wordt het aantal en de positie van gebouwd paal worden opgenomen; lassen tussen stapel lichamen zullen ook worden opgenomen als referentie naar de stapel te trekken. Bij het verwijderen van de eerste paal van de muur lichaam, zorg ervoor dat de inter-aangesloten stapel lichamen opzij te zetten. Zodra de eerste paal wordt uitgetrokken, zou de volgende stapel trekken glad zijn, omdat de interlock weerstand aan de ene kant verdwijnt. Schat uittrekbare kracht van paal volgens de geologische gegevens voordat stapel trekken en de moeilijkheidsgraad van het opstapelen en selecteer bijbehorende stapel trekken machine (trilblok) en hulpapparatuur verzameld. De eerste paal is normaal gesproken moeilijk te trekken. Klop de stapel met hamer om de interlock aansluiting los te maken; U kunt ook een stalen buis aan beide zijden van de damwand en vervolgens te injecteren water en lucht aan de kant druk van de bodem massa vernietigen op stapel worden getrokken. Pile lichaam kan worden uitgetrokken in de meeste gevallen na de hierboven genoemde maatregelen worden genomen.