Grand Damwand
/ Kennis /Type IV Damwanden

Type IV Damwanden

Type IV damwanden ontwerp werd uitgevoerd volgens BS8081. Het anker moet zo dicht mogelijk bij het schot mogelijk, maar moet zo diep dat de volledige passieve gronddruk kan worden gebruikt om de ankertrekkracht weerstaan. Bij verhoogde weerstandsmoment of traagheid is vereist om te voorzien in hoge buigmomenten een deel van de paallengte, kan het economische tot de juiste grootte platen lokaal aansluiten op de pannen van de palen verbetering van de technische eigenschappen van de sectie is.

De verticale positie moet boven het grondwater niveau, maar met voldoende overbelasting. In het algemeen economisch deze optie in plaats van alleen interessant selecteren Type 4 damplanken wanneer de paal lang of wanneer de paal is bovenaan het bereik toch. Typ ISP, JSP, KSP, NKSP, JFE, JFESP hebben goede eigenschappen, en het type FSP, NS-SP, SKSP, TSP, SAP-gebied ook goed profielen.

Dit is vooral belangrijk wanneer de ankertrekkracht niet horizontaal zoals De koppeling de ankerstang aan de dop van de muur. De effecten van de verschillende belastingsgevallen werden beschouwd.
Geotechnische belastingen werden berekend op basis van representatieve bodem parameters en beschouwd werklast waarden. SP-IV Damwand capaciteit werd ontworpen om een veiligheidsfactor van 2,0 (ongecorrodeerd) en 1,75 (gecorrodeerde) op statische belasting voorwaarden. Afzonderlijke extra trekstangen voorzien quick release haken. Geen bolder ladingen werden beschouwd in de belangrijkste tieback systeem. De SP-4 damwandplanken dient ver genoeg zodat het niet geladen zal aan de wand worden geplaatst. Type IV damwand is 400x170x15.5

 

 

Sectie Afmeting Sectiegebieden Massa Traagheidsmoment Modulus van sectie
Breedte Hoogte Dikte Stapel Muur
b h/2 t          
mm Mm mm cm2/pile kg/m kg/m2 cm4/m cm3/m
400 170 15.5 97 76.1 190 38600 2270