Grand Damwand
/ Nieuws / Damwanden: Aanpasbaar, Afhankelijk en Klaar voor Gebruik

Damwanden: Aanpasbaar, Afhankelijk en Klaar voor Gebruik

Damwanden passen zich goed aan unieke omstandigheden en beperkingen. Ze zijn ideaal voor mariene en andere nabijgelegen toepassingen. Er zijn geen speciale behuizingen nodig en er zijn geen vertragingen in verband met het uitharden van beton. Stapels die door water worden aangedreven, kunnen direct gebruikt worden, zodat de constructie tijdig kan doorgaan. Voor bruggen of pieren kunnen de damwanden snel worden ingebouwd in een gebogen structuur waardoor de brug of de pijler zelf als werkplatform kan worden gebruikt voor opvolgende damwanden in bovenste constructie.

Om verstoring in wetlands te minimaliseren of werk over water te laten, kunnen de damwanden worden gebruikt om tijdelijke bochten te bouwen. Stapels die zijn geïnstalleerd om te voldoen aan een tijdelijke bouwbehoefte, kunnen worden geëxtraheerd wanneer de behoefte is beëindigd.

In aardbeving gevoelige gebieden, grote diameter damwanden zijn goed geschikt om seismische krachten te weerstaan. Niet-verplaatsingspaalafdelingen (bijvoorbeeld H-palen) kunnen worden gebruikt om trillingseffecten op nabijgelegen bestaande structuren te minimaliseren. In corrosieve omgevingen kan coatings en / of additieven worden gebruikt om de effecten van corrosie te verminderen, waardoor de levensduur van een structuur verlengd wordt. Coatings kunnen ook gebruikt worden om de effecten van negatieve huidwrijving te verminderen.

Damwanden rijden aannemers zijn overal in het land te vinden. De apparatuur en installatiemethoden zijn getest en goed bewezen. Vooruitgang in materialen, uitrusting, methoden en testen combineert voortdurend de efficiëntie van de damwanden te verbeteren.

Damwanden hebben geen herdenkingstijd nodig en kunnen in natuurlijke volgorde worden gereden, in plaats van alternatieve stapels over te slaan, waardoor de verplaatsing van de apparatuur en de snelheidsinstallatie wordt beperkt.

Dit artikel komt van piledrivers versie vrijgegeven