Grand Damwand
/ Nieuws / GEBRUIK VAN damwand

GEBRUIK VAN damwand

Damwand is een constructiemethode waarbij grote vellen staal of plastic worden gebruikt om de grond vast te houden.

Deze grote damwanden worden in de grond gedreven en met elkaar verbonden om een ​​sterke en langdurige barrière te vormen die een aantal doelen dient, zoals het beschermen van funderingen van gebouwen.

Voor meer informatie over wat damwand precies is en de voordelen van het gebruik ervan, bekijk deze post van Civil Engineering Basic, maar we zullen een korte blik werpen op enkele manieren waarop damwand in de bouw wordt gebruikt.

Bescherming tegen overstromingen :

Damwand wordt vaak gebruikt in bescherming tegen overstromingen en erosiemuren, vanwege de extreme duurzaamheid en waterdichtheid die de palen bieden.

Palen worden gebruikt om waterdichte dijken te creëren die zorgen voor ondersteuning en stabilisatie, met de natuurlijke depositie van grond in de vergrendelingen, waardoor ze volledig waterdicht zijn, hoewel er nog meer afdichtingsmiddelen kunnen worden gebruikt.

Damwand wordt vaak gezien bij het gebruik van waterkeringen zoals kofferdammen en in havens langs de kust van het VK, die het hele jaar door aan behoorlijk extreme omstandigheden blootgesteld kunnen zijn.

Damwand is ook een vrij kosteneffectieve en snel te installeren methode, wat betekent dat het snel kan worden opgezet als een verdediging op zich, of wordt gebruikt om stabilisatie te bieden terwijl andere verdedigingen worden gebouwd.

Speciale vinyls worden vaak gebruikt voor onderwaterconstructies, omdat staal kan eroderen vanwege het zoute water in de zee.

Ondergrondse structuren:

Een ander veelgebruikt gebruik voor damwand is de constructie van ondergrondse constructies zoals kelders en ondergrondse parkeergarages.

Deze structuren vereisen een sterke basis om ervoor te zorgen dat de enorme hoeveelheid grond van opgraving niet op de bouwplaats valt.

In plaats van tijdelijke ondersteuning van de werken te bieden, wordt Damwand echter een permanent apparaat, vanwege de lange levensduur en duurzaamheid.

Damwand is ook nuttig bij de constructie van kelders omdat het zorgt voor een goede waterdichtheid.

Dit artikel is afkomstig van de vrijgegeven thearchitectsdiary edit