Grand Damwand
/ Kennis /ASTM A690 stalen damwanden

ASTM A690 stalen damwanden

In veel van de maritieme projecten in Latijns-Amerika, klanten nomineren marine damwanden. en veel klanten vragen voor ASTM A690 damwanden. En we hebben veel producten stalen profielen in dergelijke staalkwaliteit.
Wat is de A690 staalkwaliteit. Hieronder vindt u de mechanische eigenschappen en de chemische samenstelling van het te vinden.

Mechanische Eigenschappen
Materiaal Vloeisterkte Treksterkte Verlenging
A690 ≥345 Mpa ≥485Mpa ≥21

 

Chemische Samenstelling
C Si Mn P S
≤0.22 ≤0.4 0.6-0.9 0.08-0.15 ≤0.04

Na een halve eeuw zijn er vele soorten staal kan worden gekozen. De Verenigde Staten Army Corps of Engineers niet het gebruik van de A690 bevelen in een van de engineering. Steel corrosie heeft betrekking op neutraal water en zuurstof, en de reactieproducten formule Fe + H2O + 1 / 2O2 → Fe (OH) 2; de geproduceerde Fe (OH) 2 blijft reageren met zuurstof en verandert in "ijzerroest" samengesteld FeOOH, Fe3O4 en niet-kristallijne stoffen na de combinatie met of scheiding van H2O.They aanbevolen lichte stalen materiaal in de EB zone splash zone met verf.

Merk op dat hoewel de A690 is een hoog model stalen damwanden, maar haar kracht is gemiddeld niveau. De reactie waardoor staal wordt omgezet in "ijzerroest" verloopt onder invloed van galvanische reacties. Als uw gebouw is niet in het water of het mariene milieu, kan meer dan 50 van de materialen ASTM A690 en ASTM A572 Als u het bouwen in zeewater, maar de stalen damwand ondergedompeld in zeewater te vervangen, heeft de ASTM A690 verklaring niet over de voordeel.

Als je niet bekend bent met de corrosie berekening, moet u mogelijk om een aantal artikelen over roest en corrosie te lezen. Om verschillende redenen, zijn er talloze ultrafijne anoden (positieve polen) en kathodes (negatieve polen) op het oppervlak van staal dat een lokale cel vormt. Alleen met behulp van de A690 stalen niet noodzakelijkerwijs te verlengen de levensduur van de stalen damwanden. Wanneer u dit punt te begrijpen, zul je andere oplossingen vinden voor ingenieurs om veel tijd en geld besparen voor hun klanten. Als u in het mariene milieu te werken, moet u de volgende waarheid te lezen: A690 niet noodzakelijkerwijs verhoging van de stalen damwanden in je leven, en niet de beste keuze. En het heeft een hoge prijs en lage beschikbaarheid.

De ASTM verklaring zegt alleen in zeewater splash zone, A690 heeft een betere corrosiebestendige vermogen. dan A36 en A328. Fe op anode van de lokale cel wordt opgelost, en vermindering reactie van zuurstof optreedt bij kathode; Daarom kan corrosiereactie verder.
Met of zonder koper, A690's atmosferische corrosieweerstand mogelijkheid is in wezen een stuk beter dan gewone carbon steel.This soort staal is vooral in de 'splash zone "die gewoon koolstofstaal (specificaties voor de A36 / A36M en A328 / A328M) weerspiegelt. in de splash zone, het is blootgesteld aan regen en wind of zonne-energie of beide met het droogproces.

USA Army Corps gebruik maken van de EM-CR-1.6: A690 verklaring in de zeeman stalen damwand.
Tenzij het gebouw is in zout water (zeewater) of alkalisch water met een hoge rekgrens van staal, of in de splash zone en de atmosfeer, moet A328 worden gebruikt met beschermlaag van de stalen damwanden.