Grand Damwand
/ Kennis /GU 20N, 21N GU, GU 22N, 23N GU, damwand

GU 20N, 21N GU, GU 22N, 23N GU, damwand

sectie Breedte Hoogte Dikte sectionele
Gebied
Massa sectie
modulus
moment van
Traagheid
  b mm h mm t mm s mm cm2/m Kg/m kg/m cm3/m cm4/m
 GU SECT ionen
 GU 20N 600 430 12.2 9.5 172.3 81.1 135 1920 41320
 GU 21N 600 450 11.1 9.0 174 81.9 137 2060 46380
 GU 22N 600 450 12.1 9.5 183 86.1 144 2200 49460
 GU 23N 600 450 13.1 10.0 192 90.4 151 2335 52510

 

Een Damwand kofferdam is een vasthoudende structuur meestal tijdelijk in GU 20N of 21N GU aard die wordt gebruikt om de zijkanten van diepe uitgravingen ondersteunen. Emmers ongeveer 4 gallon maat voor het mengen. Het is belangrijk te onthouden dat bij GU 20N dit stadium van het onderzoek, de conclusies zijn alleen geldig voor de geotechnische omstandigheden op elke site en kan niet worden geëxtrapoleerd zonder specifieke testen. Meten emmer gemarkeerd op 7,5 liter (1/2 van de hars - of passende maatregel voor de hoeveelheid die nodig is).

 

Dergelijke structuren algemeen uit verticale Stalen damwanden verstijfd door een systeem van (a) Wales en schoren, (b) circulair GU20N Wales, en (c) voorgespannen tiebacks. Meten container gemarkeerd op 0,5 liter (1/2 van de verharder - of passende maatregel voor de hoeveelheid die nodig is).) * Boor en het mengen peddel Echter, de steeds wijdverbreid gebruik van deze methode in een aantal landen, en op zeer grote projecten, zoals metro en trein GU 21N lijnen, etc., heeft geresulteerd in een aanzienlijke toename van de hoeveelheid data en feedback over de techniek. Containers voor het gieten van A-30 in de vergrendeling (koffie blikjes, plastic GU21N containers of dispensers werken het beste) Kofferdammen worden voornamelijk gebruikt voor de opgraving van multi-level kelders en greppels in de bouw situaties waarin aangrenzende grond moet worden ondersteund tegen de schikking of glijdt Carpenters-niveau voor het controleren van het niveau van de paal (moet vrij lang niveau).

 

De bodem op stalen Damwand was klei, iets meer dan geconsolideerd voorbij GU 22N en GU23N, waarbij het gebruik van een zware stapel hamer voorbij penetratie diepte 6m. Regeling van de aangrenzende grond is een zaak van groot belang, als zodanig schikkingen desastreuze gevolgen voor de structurele integriteit van aangrenzende gebouwen hebben. ARCELOR AZ18 en L3S Damwand, lengte 9m, gedreven als dubbel palen-2, 4 of 5 stralen per dubbele stapel Open straalpijp end of gericht jet. Clean - vergrendelingen MOET schoon. Gebruik staalborstel (met de hand of een elektrische boor) om losse roest of GU 22N vuil te verwijderen. Gebruik hoge druk GU22N lucht om gruis en puin te blazen van de interlock. Meestal in stedelijke gebieden de noodzaak Damwand cofferdams voorkomen kan ook worden gebruikt met economie in de bouw van brugpijlers en steunpunten in relatief ondiep water. Configuraties onderzocht De volgende configuraties werden onderzocht: In het algemeen is de methode van de bouw bevat de volgende basis GU 23N stappen: Consistentie van de grond was gemiddeld tot goed, met de volgende kenmerken: 1. 2. Niveau Piles - (Tip) Niveau twee parallelle H-balken of soortgelijke ongeveer 15 voet uit elkaar. Dit bespaart nivellering elke stapel. Plaats de stapels op de waterpas H-Beam. (a) stalen Damwand worden gedreven in de grond tot een vooraf bepaalde diepte, Apparatuur gebruikt.

 

De drijvende apparatuur was GU20N en GU21N hydraulische vibrator en een Delmag D22 diesel hamer. (b) tijdens de opgraving van de folie wordt verstijfd door horizontale Wales ondersteund door een systeem van schoren en voorgespannen GU23N tiebacks; (c) de steunregeling voor elke wale systeem moet in de plaats en vastgezet of voorgespannen tegen de lakens voordat verdere opgravingen kan gaan om zijwaartse doorbuiging te voorkomen. KSB roterende pompen met enkele snelheid en dubbele ontlading (voor 2 en 4 jets) afgeleverd spuiten water. De vijfde jet werd voorzien van een extra zuigerpomp. Sequence de applicatie, zodat de A-30 in de behandelde stapels zal genezen voordat hij.

 

Het ontwerp van een tijdelijke bouwkuip volgt een verkennend ondergrond onderzoek uitgevoerd om algemene informatie over de site en de bodemlagen te bieden. Controleer het peil van de palen. De GU22N palen moet waterpas tijdens het uitharden proces blijven. Gezien de drukverliezen, jet druk bij het mondstuk werd in een bereik van 0,5 tot 1,0 MPa. Stroomsnelheid was 250 l / min per jet. Met deze informatie kan de totale afmetingen van de structuur worden ingesteld. Nadere informatie ondergrond (zoals grond sterkteeigenschappen) wordt dan verkregen voor design GU 23N doeleinden. Daaropvolgende GU 20N ervaring lijkt aan te tonen dat een veel lagere stroomsnelheid voldoende zou zijn (vergelijk de Toulouse project, bijvoorbeeld) .In deze gedetailleerde studie ondergrond moet met een aantal boringen uitstrekken Bedrock of een diepte onder het ontwerp GU21N verhoging van de onderkant van het vel ongeveer gelijk aan de breedte van de uitgraving. De ondergrond onderzoek moet ook een bepaling van de hoogte van het water tafel.

 

Gezien de bodem limiet druk GU22N en GU23N over de eerste zes meter en 2,5 MPa buiten deze diepte), is het begrijpelijk dat de "mechanische" actie van jet druk effectiever is tijdens de eerste meters. Jet nummer en pijp eindvorm werden niet gevonden te zijn bepalende factoren in dit geval. Na zijn bepaald de benodigde grond parameters, worden de laterale aarde druk tegen de lakens berekend. De tijdwinst met 2 en 5 jet set-ups met open buisuiteinden of gericht jets is in feite relatief bescheiden in vergelijking met de praktisch.

 

De verschillende bouwkuip componenten. kan vervolgens worden gerangschikt door in te wale tussenruimte dimensionering van de folie (gebaseerd op de maximale moment dat ontstaat tussen ondersteuningen) en dimensionering van de schoren (gebaseerd op de maximale steun belasting) of bepalen de voorspanning tieback afstand. Geschikte handschoenen en kleding (A-30 is moeilijk te verwijderen uit kleding) De afstand tussen Wales kan worden verlaagd als de momenten in de GU 21N muur zijn te groot. Als de wale afmetingen onredelijk groot is, kan de steun ruimte worden verminderd. Isolatieschuim, backer staaf, kit of soortgelijke uiteinden van GU20N palen af ​​te dichten. Toch moet de steun tussenruimte zo breed mogelijk worden gehouden om toegang via het bracing systeem tijdens de bouw te vergemakkelijken. Instrument voor het controleren van de diepte van de A-30 in de vergrendeling. Tenslotte moet kofferdam worden geanalyseerd algemene stabiliteit en veiligheid tegen piping.

 

Van groot belang zijn de voordelen van het besturen van de Stalen damwanden tot een grotere diepte dan het ontwerp diepte van de opgraving. In zachte kleien dit resulteert gewoonlijk in het weerstaan ​​van de heffing van de bodem van de uitgraving. Disposable verf stokjes resterende hars in menghouder Greater GU 22N wand diepte kan ook voordelig in uitgravingen in korrelvorm bodem onder het grondwaterpeil daarbij dienen als een cutoff wand en verminderen het gevaar van leidingen en de vorming van zweren te schrapen. Bovendien, de continuïteit van Damwand wanden voorkomt overmatig materiaalverlies achter de GU 23N wand.