Grand Damwand
/ Kennis /De staalsoort en maattoleranties voor koudgevormde damplanken

De staalsoort en maattoleranties voor koudgevormde damplanken

Koudgevormde damplanken hebben vele voordelen ten opzichte van warmgewalste secties. Het productieproces is het koude vormingsproces. Met een druk op de rem, worden stalen platen in verschillende staalkwaliteit gebogen in de gewenste damwanden. We kunnen produceren kopen verschillende soorten van de breedte en de dikte van de spoelen, wat betekent dat we de doorlooptijd te controleren. Met koud gevormd damwanden, kunnen we nieuwe rubrieken en vorm die kunnen worden geoptimaliseerd om te besparen op het gewicht aan te passen. Deze methode is om damwanden langs rechte, longitudinale, parallel bocht lijnen met meerdere paren van geprofileerde rollen vormen.

Arcelor Mittal de slag om de geproduceerde koudgevormde profielen in Europa. Aannemers vinden het is perfect materiaal voor zachte bodems en zand in het Nederlands, België en Luxemburg. Dan produceren Nippon Steel zijn eigen populaire maten in Azië. En China fabrikanten klaar met de volledige lijn van de productie catalogi. Dikte kan worden van 3mm tot 16mm, de buiging maximum voor koudgevormde stapel. En de breedte kan worden van 100 mm tot meer dan 1500 mm per enkele damwanden. Deze echt geven opdrachtgevers en aannemers vele opties. Vanaf dat moment, zijn aannemers en graafmachines niet beperkt tot Arcelor en Thyssen.

Koud gevormde stalen damwanden, bestaande uit rechte en ronde muren. zijn gemaakt van warmgewalste platte producten volgens EN 10249. In de toegestane toleranties, ze hebben een constante dwarsdoorsnede en een dikte van ten minste 2 mm.

De belangrijkste dingen voor damwanden zijn sectionele eigenschappen zoals weerstandsmoment, traagheidsmoment en staalkwaliteit. Normaal gesproken een ingenieur zal het buigmoment capaciteit van elke stapel bepalen, en eventuele damwanden met equivalente secties kunnen exact dezelfde kenmerken uit te voeren.

Structurele eigenschappen volgens EN 10249-1, juni 1995 editie en overeenkomstige nationale normen

We kunnen nauwkeurig gemeten damplanken produceren volgens de specificaties van de klant en kwaliteitsnormen. Meerdere paren van geprofileerde rollen worden gebruikt om geleidelijk de vorm van de platte gewalst staal in de benodigde damwand profiel. En zal op lengte worden gesneden in de fabriek.


Graad Treksterkte Min. vloeisterkte Min. verlenging Vergelijkbaar met andere standaarden
  N/mm2 N/mm2 % Frankrijk UK BS4360 Duitsland
S235 JRC 340 to 470 235 26      
S275 JRC 410 to 560 275 22 E28-2 Grade 43B St44-2
S355 JOC 490 to 630 355 22 E36-3 Grade 50 C St52-3U
ASTMA690 345 485 21      

Aantekening: ASTMA690 damwanden zijn hoge sterkte laag gelegeerd staal kwaliteiten voor gebruik in het mariene milieu.