Grand Damwand
/ Nieuws / Corrosiebescherming van damwanden

Corrosiebescherming van damwanden

bekleding

De meest gebruikte vorm van corrosiebescherming voor damwanden is coating. Op basis van de ervaring tot nu toe, kan het het ontstaan ​​van corrosie met meer dan 20 jaar vertragen.

Om schade aan het milieu als gevolg van straalstof en overspray te voorkomen, moeten stalen onderdelen vóór de installatie de noodzakelijke corrosiebescherming krijgen, in overeenstemming met de geldende voorschriften en aanbevelingen. Omdat bekend is dat er bij zorgvuldige behandeling slechts minimale schade optreedt tijdens het transport en de montage, raden wij aan een complete coating in de fabriek aan te brengen.

De keuze van het coatingsysteem hangt af van de verwachte spanning en de gewenste levensduur. Wij leveren damwanden met alle conventionele coatingsystemen en geven advies over de systeemkeuze.

Vanwege de zware belasting waaraan damwanden structuren worden blootgesteld, worden meestal epoxyhars of polyurethaanbekledingen aangebracht. In het belang van het milieu mogen alleen producten op basis van teervervanging en teervrije systemen worden gebruikt.

Thermisch verzinken

Corrosiebescherming door thermisch verzinken is een van de meest gebruikte methoden in de staalconstructie. Gecombineerd met een extra coating (duplexsysteem) worden synergieën gecreëerd.

Voor het galvaniseren van damwanden is een speciale staalanalyse noodzakelijk en naleving van de voorschriften met betrekking tot vergrendelingstoleranties. Er moet rekening worden gehouden met de oppervlaktekwaliteit en productidentificatie. Er moet daarom worden opgemerkt dat het de bedoeling is om de palen vóór het begin van het walsen thermisch verzinkt te laten zijn.

Dit artikel komt van Evanspiling uitgeven vrijgegeven