Grand Damwand
/ Nieuws / Damwand met trilhamers

Damwand met trilhamers

Trilhamers

In het algemeen is vibro-technologie de meest effectieve, efficiënte methode en daarom beste praktijk om stalen damwand te besturen. Een trilhamer is geschikt om op beperkte diepte te rijden in grove korrels, met inbegrip van gravelen en zand. Na het plaatsen van een stapelframe worden de damwand aangedreven door een kraan-, arig- of graafwerktuighamer.

De vibrerende hamer bevindt zich bovenop de damwand met klemmen. Het produceert een verticale druk van de sinusgolf en de energie van de hamer maakt de stapel snel in de grond. De kritische frequentie wordt overschreden door de spanningsgolven in de damwand en het gewicht van de hamer werkt als statisch laden. Dankzij de sterk verminderde kritieke frequentie is er geen risico op vervormde damwand of ontbrekende blokkering.

Persmachines

De techniek om een ​​damwandwand te drukken (of te extraheren) gaat ook zonder dat er trillingen of wanorde voor het milieu ontstaan. Het drukken wordt vaak gebruikt voor banen in de stedelijke omgeving, dicht bij oude constructies of op plaatsen die onderworpen zijn aan strikte regels voor geluid en trillingen.

Gemiddeld is de compressiestress van drukmachines variërend van 600 tot 1500 kN en wordt geleverd door een hydraulische cilinder. Afhankelijk van welk systeem, enkelvoudig van viervoudige damwand (niet gestempeld) worden toegepast. Als de bodemomstandigheden zwaar zijn, wordt een kleine hoeveelheid water onder hoge druk ingespoten (fluidisatie).

Stapel rijden

De stapeltechniek wordt aangedreven door pneumatische of diesel pile bestuurders, waarvan het dynamische gewicht wordt gedreven door hydrauliek. Door pulserende belasting bovenop de damwand wordt de kritische frequentie doorgegeven en wordt de damwand in de grond ingedreven. Deze techniek wordt voornamelijk gebruikt voor het drijven van stapels en vaste kranten, vooral in samenhangende bodems en fijnkorrelige gronden, waaronder zeilen en klei. Welke stapelwagenchauffeur te gebruiken is, afhankelijk van de bodem conditon, de werkdiepte en de sterkte van de damwandwand. Voor plastic en samengestelde damwandwanden zijn er speciale paalbestuurders op de markt met minder slagdruk om de elementen niet te beschadigen. Stapel rijden kan ook worden uitgevoerd met een conventionele druppelhamer, met of zonder stalen frame.

Dit artikel komt uit pwe-holland bewerken vrijgegeven