Grand Damwand
/ Nieuws / Damwand muren

Damwand muren

Damwand muren worden gebruikt om de druk van water of aarde in diverse toepassingen te weerstaan, waaronder vastmuren, kaaimuren, keldermuren, ondergrondse parkeergarages, stichtingsputten, banken (inclusief wanden), pijpleidingen, tunnels, bruggen en viaducten, culverts , Weirs, abutments, geluidsbestendige muren, kelderachtige structuren en saneringsprojecten.

De meest voorkomende methode om een ​​stalen damwand muur te maken is het gebruik van een hamer-type vibrator. Deze hamer is boven het element geïnstalleerd. Wanneer de hamer wordt gemaakt om te trillen, vermindert weerstand en het element valt of wordt in de grond gedwongen. Het volgende element wordt dan in de sleuf of groef van de vorige geplaatst en op dezelfde manier geïnstalleerd. Met behulp van dezelfde procedure in omgekeerde volgorde, kan de wighamer gebruikt worden om vibrerende damwand secties te verwijderen. Afdelingen van damwand kunnen ook worden geïnstalleerd door te rijden. Het gevolg hiervan is dat ze niet meer verwijderd kunnen worden.

Pre-fabriek damwand muren

De na-spannen betonmuur is een damwand wandstelsel dat in Japan is ontwikkeld. De elementen zijn voorgemaakt, voorspannen betonnen delen van damwand die last kunnen dragen. In tegenstelling tot traditionele damwand kunnen deze water niet alleen water verzetten, maar ook een fundamenteel element ondersteunen waarop een basisbalk kan worden gegoten. Prestressed beton damwand kan zowel horizontale als verticale krachten absorberen. De vorm van de na-spanning elementen komt bijna precies overeen met die van stalen damwand.

De elementen kunnen worden geïnstalleerd met een hamer-type vibrator of met een hydraulische hamer, waar nodig met behulp van straalleidingen, die in de elementen kunnen worden gewerkt.

Dit artikel komt van vroom bewerken vrijgegeven