Grand Damwand
/ Nieuws / Een beknopte handleiding om damwand te begrijpen

Een beknopte handleiding om damwand te begrijpen

Als het gaat om het vasthouden van aarde tijdens het heien en diep funderingsproces, is damwand de standaard. Het wordt vaak gebruikt voor het graven of om bescherming te bieden tegen watermassa's. damwand is ook de meest betrouwbare en kosteneffectieve methode om te voorkomen dat verschuivingen van grond of krappen van water de fundering of installatie beschadigen. Laten we eens kijken naar de werking van damwand, veiligheids- en rijfactoren en de soorten steunmuren die kunnen worden gebruikt.

Hoe damwand werkt

Het concept van damwand is vrij eenvoudig. Waar een muur of gevelbeplating moet worden tegengehouden, worden staalplaten met vooraf bepaalde tussenruimten in de aarde geklemd. De platen worden met tril- of slaghamers in de grond gedreven. In sommige gevallen kunnen ze worden geïnstalleerd met hydraulische persen. De geplaatste vellen grijpen in elkaar en maken variabele ontwerpen mogelijk die kunnen worden aangepast voor een specifieke retentietaak. Als er nog meer kracht nodig is, zijn ankers gemakkelijk toe te voegen. De aanpasbaarheid van de damwand betekent ondersteuning kan zo tijdelijk of permanent zijn als nodig.

De veiligheid van damwand

Als het goed is ontworpen, kan damwand bijna het risico van aardverschuiving, erosie, instorting of kink in het water volledig elimineren. Bouwlocaties zitten vol met mensen en dure apparatuur, dus er is echt geen excuus om risico's te nemen. Met een eenvoudige enquête kan een optimaal bewaarplan worden ontworpen, net zo min als de bouwkosten, als de veiligheidsrisico's. Een goed ontworpen en aangedreven damwand kan uitstekende bescherming bieden aan bouwlocaties en permanente retentiewanden.

Damwand rijden

Het rijden van staalplaten in vaste grond is geen proces met lage intensiteit. Het gebruik van de juiste impactdrivers is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat de sterkte van de vellen niet wordt aangetast tijdens het proces. Elk materiaal heeft zijn eigen aanbevolen rijmethoden en hamers om kostbare fouten te voorkomen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat alle stalen platen professioneel worden aangedreven volgens de aanbevelingen van de fabrikant.

Dit artikel is afkomstig van de vrijgegeven setxind-bewerking