Grand Damwand
/ Nieuws / Stabiliteit van Breakwater Foundation Versterkt met stalen damwandenunder Dynamic Loading

Stabiliteit van Breakwater Foundation Versterkt met stalen damwandenunder Dynamic Loading

Waterkantstructuren zoals golfbrekers, kustwateren, zeeweringen, enz., Lijden ernstige schade door de aardbeving en tsunami. De golfbrekers zijn ontworpen om de kustlijn en de zeehaven te beschermen tegen het verwoestende effect van golf en stroom van tsunami door hun golfenergie te absorberen en de golfoverslag te verminderen. De haven van Kamaishi (Iwate Prefecture, Japan) leed zware oorzakelijkheden als gevolg van de grote aardbeving in Oost-Japan in maart 2011, voornamelijk als gevolg van de schade aan de golfbrekerij / fundering die werd veroorzaakt door instorting van de golfbreker. Aan de andere kant is verzachting van een samengestelde ramp als gevolg van voorspelde toekomstige aardbevingen zoals de aardbeving in Tokai, de aardbeving van Nankai en de aardbeving Tonankai-Nankai een grote zorg. De stabiliteit en veilige prestaties van golfbrekers zijn erg belangrijk voor de bescherming van gebouwen en de bevolking die in de buurt van de kust wonen. Het is daarom noodzakelijk om een ​​nieuwe aardbeving en tsunami-resistente wapeningstechniek voor golfbrekende funderingen te ontwikkelen, die de golfbreker veerkrachtig zal maken tegen de aardbeving en tsunami-troepen.

Dit document stelt een effectieve versterkende techniek voor de aanleg van een golfbreker voor, die veerkracht biedt aan de golfbreker tegen aardbeving en tsunami.

De techniek omvat het gebruik van stalen damwanden en gabion-type heuvel (grind gewikkeld in staal bedraad gaas), dat effectief is in het voorkomen van golfbrekingsverzakking en horizontale verplaatsing. Als onderdeel van het onderzoek werd een reeks schudtafeltests in 1 g zwaartekrachtveld uitgevoerd en door de tests werd het versterkende effect van de stalen damwanden en schanskorf onder aardbevingsbelading en de invloed ervan op de prestaties van de golfbreker duidelijk gemaakt.

Dit artikel is afkomstig van researchgate edit released